İçeriğe geç

Sahibinden Kargo Ücretini Kim Öder

Sahibinden ücretsiz kargo nasıl gönderilir?

“Bana özel/Param güvende/Satış işlemlerim” bölümünden satış işlemini onayladığınızda sistem tarafından ücretsiz kargo kodu üretilir. Seçtiğiniz kargo şirketine bağlı olarak herhangi bir PTT veya Yurtiçi Kargo şubesine giderek ürününüzü alıcıya gönderebilirsiniz.

Sahibinden hizmet bedeli kim öder?

S – My Money is Safe hizmet bedeli, satın alma sırasında alıcı tarafından ödenir. Hizmet bedeli, satın aldığınız ürünün fiyatına göre belirlenir. S – Param Güvende ile satılan bir ürün taksitle satın alınabilir mi?

Kargo verirken ücret ödenir mi?

Kargo ücretinin alıcı mı yoksa satıcı mı tarafından ödeneceğini satıcı belirler. Satışa sunulan ürün alıcı olarak seçilse bile aşağıdaki durumlarda kargo masraflarını satıcı karşılar. 250 ₺ ve üzeri siparişlerde kargo masrafları satıcıya aittir.

Sahibinden satıcıdan ne kadar kesiyor?

Ürününüzü tüm Türkiye’deki alıcılara tanıtın, böylece ürününüz daha hızlı satılsın. Bireysel satıcı olarak sattığınız ürünler için herhangi bir satış komisyonu ödemezsiniz. Bu şekilde tüm kazancınız sizin kalır.

Sahibinden kargoyu kim ödüyor?

S-Param Güvende yöntemi ile satın aldığınız ürün için herhangi bir kargo ücreti ödemezsiniz. Ürünü satın aldıktan sonra satıcı, anlaşmalı firmamız PTT veya Yurtiçi Kargo aracılığıyla ürünü satın alırken seçtiğiniz adrese kargolar.

Param güvende ne kadar kesinti yapıyor?

Param Güvende hizmeti üzerinden ürün satın alımlarında yüksek bir hizmet bedeli alınmaktadır. Örneğin 100-150 TL değerindeki ürünlerde 75 TL hizmet bedeli kesilmektedir. My Money is Safe hizmetinin faydalı olabilmesi için hizmet bedellerinin yarı yarıya düşürülmesi gerekmektedir.

Sahibinden param güvende alıcı onaylamazsa ne olur?

Satıcı iade edilen ürünü teslim aldıktan sonra 48 saat içinde onaylamazsa sistem tarafından otomatik olarak onaylanmış sayılır ve bankaya bağlı olarak 1-5 iş günü içinde tutar iade edilir. Satıcı gerçek kişi ise ürün bedeli iade edilir, hizmet bedeli iadeye dahil değildir.

Sahibinden ne kadar ücret alıyor?

Hayır, hesabınız olması için herhangi bir hesap ücreti ödemezsiniz. Hesap tamamen ücretsizdir. Bireysel hesap sahipleri hesap ücreti ödemez ve bazı reklam kategorilerinde belirli sayıda ücretsiz reklam yayınlayabilir.

Sahibinden GeT mi param Güvende mi?

Güvenli e-ticaret sistemi (GeT) ile alışveriş yaptığınızda paranız güvendedir, hiçbir risk almazsınız.

Kargoyu kim öder?

Alıcı, şubeden veya adresten gönderiyi almadan önce kargo masraflarını ödemelidir. Alıcı tarafından alınmayan veya alıcıya ulaşılamayan gönderiler için göndericinin gönderiyi saklaması veya kendisine iade etmesi için yazılı talimat vermesi gerekecektir.

Kargo ücreti alıcı öder ne demek?

– Kargo masrafları alıcıya aittir. (Alıcı, kargo teslimatı sırasında kargo şirketine kargo masraflarını öder.)

Alıcı ödemeli kargoyu almazsam ne olur?

Kargo şirketi belirli bir süre teslim edilmeyen kargoyu depolar. Kargo sahibi kargoyu belirli bir süre içerisinde teslim almazsa kargo şirketi kargoyu iade edebilir veya imha edebilir. Teslim alınmayan kargo genellikle 3 ila 15 gün depolanır.

Sahibinden kargolu satış nasıl yapılır?

Satmak istediğiniz ürün için ilan verirken “Teslimat Ayarları” adımında “Kargo ile gönderebilirim” seçeneğini seçerseniz S yöntemini seçmiş olursunuz – Param güvende. Bu şekilde ürününüzü güvenle satışa sunabilirsiniz.

Sahibinden para nereye yatar?

Ürün bedeli, hizmet bedeli düşüldükten sonra satıcının hesabına aktarılacaktır. Önemli not: Kredi kartı, posta çeki hesapları veya banka kartlarına ödeme yapılmayacaktır.

Sahibinden neden e-devlet istiyor?

E-devlet tarafından getirilen zorunluluk, konut ilanlarında dolandırıcılığın önlenmesini amaçlamaktadır. E-devlet aracılığıyla reklam verenlerin kimliğinin doğrulanmasıyla piyasada manipülasyona yol açan reklamların ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır.

PTT kargo ücreti nasıl hesaplanır?

Desi hesaplama formülünde üç değer birbiriyle çarpılır ve yurtiçi gönderiler 3.000’e, yurtdışı gönderiler ise 5.000’e bölünür. Örnekle açıklamak gerekirse: Yurtiçi gönderilerde Desi hesaplaması: Paket uzunluğu x Genişlik x Yükseklik / 3000. Yurtdışı gönderilerde Desi hesaplaması: Paket uzunluğu x Genişlik x Yükseklik / 5000.

PTT nasıl kargo gönderilir?

PTT görevlisine alıcının ve göndericinin adreslerini, telefon numaralarını ve diğer gerekli bilgileri verin. Ayrıca kargonuzun gönderim yöntemini (ekspres, standart vb.) belirtin. Gönderi türüne ve kargonun boyut ve ağırlığına göre kargo masraflarını ödeyin.

Letgo kargo ücreti ne kadar?

Kargo masrafı size ait değildir.

Kapıda ödemeli kargo nasıl gönderebilirim?

PTT Kargo ödeme sistemine göre kullanıcı, satın aldığı ürünün bedelini teslimat sırasında kargo görevlisine öder. Alıcı ödemeyi nakit veya kredi kartı ile yapabilir. Ödeme yapıldıktan sonra ürün bedeli PTT Kargo satıcısına gönderilir. Bu aşamalarda maliyet düşülür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir